picked up a Magnum-Dynalab-FT-101 at estate sale

rogerfederer

Junior Member

the TIC gang think the 101 is better than the 101A: Tuner Information Center - Shootouts

hopefully this one is in OK shape.

btw, there are JE Labs 300b monoblocks still for sale for a grand...
 

Audionut

Next Round Is On Me

the TIC gang think the 101 is better than the 101A: Tuner Information Center - Shootouts

hopefully this one is in OK shape.

btw, there are JE Labs 300b monoblocks still for sale for a grand...
Kicked around the idea of the 300b’s but no shots of the underside. Doesn’t look to have any special parts.
 

je2a3

Senior Member
300b’s are gone....(not me).
The OPTs look like late 90s big Hammond I wasn't very fond of. Those rolled off around 12kHz and exhibited serious ringing. The cheaper 125ESE didn't produce as much bass but except for a single defective sample I tested, these had much smoother high frequency response, thus better overtones and midrange performance.
 

je2a3

Senior Member

the TIC gang think the 101 is better than the 101A: Tuner Information Center - Shootouts

hopefully this one is in OK shape.

btw, there are JE Labs 300b monoblocks still for sale for a grand...

Congrats on the FT101!

I noticed a fine Sony and Teac direct drive turntable there.
 

fiddlefye

Senior Member

the TIC gang think the 101 is better than the 101A: Tuner Information Center - Shootouts

hopefully this one is in OK shape.

btw, there are JE Labs 300b monoblocks still for sale for a grand...
I've had the Etude in my main system for quite a few years now and love it.
 

rogerfederer

Junior Member
Hey, arrived today 👍

The ad said the meters are loose and they used painters tape on them for shipping. Will see how bad they are; may have to glue them.
Was missing one foot. Luckily I have a few sets in my stash (I think the ones I am using are Dynaco feet).
I cleaned the top plate and used some black magic marker on the dent in the front plate.
Now to hook it up and let it run a bit.
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    368.1 KB · Views: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    484.5 KB · Views: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    232.6 KB · Views: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    184.9 KB · Views: 7
  • image.jpg
    image.jpg
    290 KB · Views: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    304.7 KB · Views: 8
Last edited:

rogerfederer

Junior Member
well, it works! the signal strength and center signal meters don't work. it does tune in the 3 stations i care about and the alignment seems to be correct. will run it for a while and see what happens as it warms up.

anyone with experience fixing those meters please chime in :)
 

rogerfederer

Junior Member
UPDATE
Now it stopped working. Still lights up and shows the digital station readout but stereo beacon doesn’t light up and no sound. If I turn it off and let it sit and then turn on again it will work for a few seconds and then stop.
Could be heat related or some part just died...
Will pop the hood over the weekend. I could send it back to MD for overhaul; would be $300 plus shipping each way.
 

fiddlefye

Senior Member
UPDATE
Now it stopped working. Still lights up and shows the digital station readout but stereo beacon doesn’t light up and no sound. If I turn it off and let it sit and then turn on again it will work for a few seconds and then stop.
Could be heat related or some part just died...
Will pop the hood over the weekend. I could send it back to MD for overhaul; would be $300 plus shipping each way.
Ouch. How was the packing job?
 

rogerfederer

Junior Member
i popped the top. nothing visually amiss. until i learn how to use a scope or my local tech is back in business my options are limited. i sent an email to MD re their upgrade program. will see if they take in wounded warriers like my 101. the good news is i still have the box from receiving it so can box it back up in a jiffy.
 
Top